Zbirka Istrski rubini - Vinakoper
Show menu

Zbirka Istrski rubini

Down to content

Zbirka istrski rubini

Zbirka Istrski rubini vsebuje avtorska vina izbranih leg, sort in letnikov, ki so plod tradicije kleti Vinakoper in prefinjenega občutka glavnega enologa.
Vsako leto našim članom ponudimo izbrani rubin, ki mu je namenjena posebna skrb.

Merlot 2006

Videz je dominanten in bister z močno izraženimi opečnatimi odtenki in globino barve. Vino je nežnejše s prijetnimi žametnimi tanini, ki v ustih razvijejo bogate občutke, združene z obilico vonjav po jagodi, slivi in sadni torti z džemastim zrelim zaključkom. Odlične osnove z zorenjem v leseni posodi so pridobile na polnosti in še bolj izraženem strukturnem karakterju, ki gradi svojo kakovost s pookusom, ki je dolg in aromatičen. Vino je zmehčano in bogato, začelo je zgodbo razvoja k popolnosti.

Primeren čas zorenja je 10 let.

Shiraz 2008

Videz je dominanten, bister z močno izraženo globoko, bogato škrlatno barvo z nežnimi, rjavimi odtenki. V izrazitem okusu in s prisotnostjo prezrelega grozdja izraža veliko svežine, ki poudarja njegovo trajnost. V vonju čutimo kuhane slive, liker in začimbe, razlog več za eleganco in poudarjeno strukturo z zrelimi zaključki. Odlične osnove z zorenjem v leseni posodi so pridobile na polnosti in še bolj izraženem strukturnem karakterju, ki gradi svojo kakovost s pookusom, ki je dolg in sestavljen. Vino je svileno, žametasto in mehko, začenja se zgodba razvoja k popolnosti.

Primeren čas zorenja je 10 let.

Cabernet sauvignon 2009

Vino je na barvi izredno bogato. Izražena je globoka rubinasta barva z nežnimi vijoličnimi odtenki na robu kozarca. V vonju so prisotne bogate note zrelega temnega jagodičevja, višenj v žganju, likviricije, kave, surovega kakava, začimb, gozdne podrasti in lesa. Vonj je izredno kompleksen, dovolj zrelo saden, topel in začimbno sladkast. Razvoj aromatike se stopnjuje z dekantiranjem. Skratka izredno perzistenten vonj, ki se nadaljuje tudi v strukturnem okusu vina. Okus je bogat, poln, mehek, topel in sladkast. Strukturen karakter tega vina nam ponuja obilo užitkov v zreli sadnosti in prefinjenih taninih, ki imajo pred seboj še lepo prihodnost. Vino je skupek odličnosti, ki jih imajo lahko le velika rdeča vina in je na odlični poti proti svoji popolnosti. Primeren čas zorenja je 10 let.

Refošk 2011

Videz vina krasi globoka, temno rubinasta barva s škrlatnimi odtenki. Intenziven, dozorelo saden vonj borovnice, višnje, suhe slive in robidnice se lepo prepleta z notami belega popra, čokolade, vanilije in sladkimi vonji ožganega hrastovega lesa.
Prijetna mehkoba, razigrana z nežno mlečno kislino, se stopnjuje v poln in dolg okus. Bogata struktura, plemeniti tanini in zeliščna pikantnost v pookusu, so odlična osnova za daljšo življenjsko pot prestižnega rubina.

Sposobnost zorenja je 10 let in več.

Rdeči cuvee 2011

Pred vami je harmonija rdečih sort, ki v naših vinogradih pokažejo vso svojo razkošnost. Kvartet veličastnega cabernet sauvignona, plemenitega merlota, pikantnega shiraza in srčnega refoška uigrano igra in iz kozarca izvablja čudovito simfonijo vonjav in okusov. Prestižno zapeljiva rubinasta barva in prefinjen vonj zrele borovnice, črnega ribeza, robidnic ter temne čokolade, začinjen s pikantnostjo zelenega popra nas popeljeta v svet bogatih okusov zrelega, temnega jagodičevja, žametnih taninov in plemenitega pookusa.
Prepustite se užitkom simfonije Istrskega Rubina.

Potencial zorenja je 10 let in več

Malvazija 2012

Malvazija s svojim temperamentom odpira novo poglavje v zakladnici Istrskih Rubinov. V tej čudoviti beli sorti se zrcalijo tisočletna tradicija, ponos in vztrajnost naših vinogradnikov in vinarjev. Pred nas stopa ponosno, z vso svojo prefinjeno eleganco, polna sonca in skrivnosti.
Odeta v intenzivno zlato barvo se predstavi z razkošno aromatiko v kateri najdemo vonje sušenega sadja, agrumov, praženih mandljev, vanilije, cvetov akacije in sladkega janeža. V ustih pa doživljamo ples prijetnih, dozorelih kislin, mehkobe, polnosti, mineralnosti in plemenitega pookusa te kraljice Istrskih belih vin.

Merlot 2013

Pred nami se iskri nov kamenček v mozaiku zbirke Istrskih rubinov. Merlot, sorta, ki vedno znova preseneča s svojo mehkobo, zrelo sadnostjo in prijetnimi tanini, nam svojo razkošnost kaže že s čudovito intenzivno rubinasto barvo.
V izredno kompleksni aromatiki prevladujejo vonji temnega jagodičevja, suhih sliv, dima, vanilje, praženih lešnikov, tobaka, likviricije in vijolic. Bogat okus nas iz svilene mehkobe s svojo eleganco popelje v zrelo, sadno sočnost višnje in robidnice, ki prehaja v prijetne okuse likviricije, suhih sliv, plemenitega lesa in sladkih taninov.

Potencial zorenja: 10 let in več.


Cabernet Sauvignon 2013

Pred nami je resen in eleganten Cabernet sauvignon, iz plemenite zbirke Istrskih Rubinov. Še en dokaz, da so vinogradi slovenske Istre pravi prostor tudi za to bogato a zahtevno sorto. Čudovita, globoka, temno rubinasta barva ter razkošnost vonja in okusa ga postavljajo na piedestal rdečih sort. Vonji temnega jagodičevja, likviricije, mente in čilija se v kompleksni aromatiki lepo družijo z notami temne čokolade, vanilije, tobaka in suhe slive. V okusu navduši mehkoba, polnost, zrela sadnost, pikantnost in bogat pookus, ki se končuje s plemenitimi, krepkimi, vendar finimi tanini. Vsekakor vino z širokimi rameni in dolgim potencialom zorenja.

Potencial zorenja: 10 let in več