Počakajte trenutek ...
Starostna omejitev
Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.
Vstopi
SI
EN
DE
IT
Toggle menu
Home
O nas
O podjetju
Lokacija in kontakt
Zgodovina
Program razvoja podeželja
Program Interreg SLO - IT
I Feel Slovenia
Vina
Naša vina
Blagovne znamke
Tip
Sorte grozdja
Hrana
Nagrajena vina
Katalog poslovnih daril
Vinogradi
Vinorodni okoliš
Vinogradi
Klima in lega
Prodaja vin
Prodajalne Vinakoper
Izvoz
Spletna vinoteka
Vina
Istrske dobrote
Darilni paketi
Doživetja
Ogledi kleti in degustacije
Najem
Pogostitve
Wineacademy
Klub Istrski Rubini
Vinska fontana
Novosti
Dogodki
Novice
Nagradna igra
Pridi varno domov
Show menu
Capris Cabernet - Shiraz
Letnik:
2013
Alkohol:
14 %
Sladkorna stopnja:
Suho
Sorta:
cabernet_sauvignon, shiraz
Vrsta tal:
eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka
Lega:
Debeli rtič, Purissima – eocenski fliš z laporjem in peščenjakom
Cena:
8.99 €
Dostava:
Na zalogi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
V košarico
Trgatev:
izključno ročna trgatev v začetku oktobra
Predelava:
Grozdje maceriramo pri kontrolirani temperaturi od 25 do 29 °C od 12 do 16 dni. Po prešanju in biološkem razkisu vino zori v velikih hrastovih sodih in barikovih sodčkih vsaj 24 mesecev.
Potencial zorenja:
5-8 let
Barva:
intenzivna rubinasto rdeča z opečnatimi odtenki
Vonj:
V vonju najdemo dozorelo temno jagodičevje z nežno pikantno noto zelenega popra in suhih zelišč. Iz ozadja pa prihajajo note suhih sliv, usnja, temne čokolade, vanilje in prijetnih lesnih not.
Okus:
Okus je zelo kompleksen in bogat. Ob stiku z usti začutimo prijetno mehkobo, toplino, dozorelo sadnost ter sladke in elegantne tanine, ki nas popeljejo v dolg in temperamenten pookus.
Priporočilo k hrani:
Izvrstno se poda k divjačini, rdečemu mesu, bolj pikantnim omakam in zrelim sirom.
Priložnosti:
Kosilo s prijatelji, Druženje, Darilo, Romantična večerja
Temperatura serviranja:
16–18 °C