Show menu

Capris Marine brut

Letnik: 2017
Alkohol: 11.5 %
Sladkorna stopnja: Brut
Capris Marine brut
Sorta: Malvazija, Chardonnay
Vrsta tal: eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka 
Lega: Labor, Sečovlje 
Trgatev: ročno obiranje grozdja, sredina avgusta
Predelava: Kontrolirana fermentacija pri temperaturi 14 do 16 °C po tehnologiji belih vinskih sort. Sekundarna fermentacija je potekala po Charmat postopku v tanku pod tlakom. Podaljšano ležanje na drožeh »sur lie« minimalno 5 mesecev.
Potencial zorenja: do 3 leta
Barva: Vino je limonasto rumene barve z nežnimi zelenimi odtenki. Verižice mehurčkov so intenzivne in številčne.
Vonj: Aroma citrusov, belega sadja in zelenega jabolka dela prijetno družbo nežnim notam marcipana in lešnika.
Okus: Živahna kislina in obilo sadnosti tvori lepo harmonijo z mehkim in nežno kremastim pookusom. Sorta chardonnay s svojo svežino in polnostjo se tu lepo druži z aromatično in razigrano malvazijo, ki daje diskreten mandljast pookus.
Priporočilo k hrani: Fantastičen aperitiv! Lepo se druži z ostrigami, s hladnimi predjedmi iz morskih sadežev, mehkimi siri, lososom, ocvrtimi lignji, škampi na žaru, azijsko hrano, perutnino, pršutom 
Priložnosti: Praznovanje, Romantična večerja, Darilo, Druženje
Temperatura serviranja: 6–8 °C