Počakajte trenutek ...
Starostna omejitev
Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.
Vstopi
SI
EN
DE
IT
Toggle menu
Home
O nas
O podjetju
Lokacija in kontakt
Zgodovina
Program razvoja podeželja
Program Interreg SLO - IT
I Feel Slovenia
Vina
Naša vina
Blagovne znamke
Tip
Sorte grozdja
Hrana
Nagrajena vina
Katalog poslovnih daril
Vinogradi
Vinorodni okoliš
Vinogradi
Klima in lega
Prodaja vin
Prodajalne Vinakoper
Izvoz
Spletna vinoteka
Vina
Istrske dobrote
Darilni paketi
Doživetja
Ogledi kleti in degustacije
Najem
Pogostitve
Wineacademy
Klub Istrski Rubini
Vinska fontana
Novosti
Dogodki
Novice
Nagradna igra
Pridi varno domov
Show menu
Capris plemenito rdeče
Letnik:
2016
Alkohol:
14 %
Sladkorna stopnja:
Suho
Sorta:
cabernet_sauvignon, merlot, cabernet franc, refošk
Vrsta tal:
eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka
Lega:
Debeli rtič, Hrvatini, Purissima Kortina in Labor – eocenski fliš z laporjem in peščenjakom
Cena:
8.99 €
Dostava:
Na zalogi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
V košarico
Trgatev:
ročno obiranje grozdja, konec septembra do začeteka oktobra
Predelava:
Grozdje je bilo macerirano pri kontrolirani temperaturi od 25 do 29 °C od 12 do 16 dni. Vino zori v velikih hrastovih sodih in barikovih sodčkih vsaj 24 mesecev.
Potencial zorenja:
5-8 let
Barva:
Vino krasi intenzivna rubinasta barva.
Vonj:
Aromatika je izredno kompleksna. V njej lahko najdemo vonje dozorelega temnega jagodičevja, višenj v žganju, podrasti, usnja, likviricije, zemlje, suhe mente in mediteranskih začimb.
Okus:
V okusu je vino polno in bogato. Tanini izražajo močen potencial za nadaljnje zorenje v steklenici. Prijetna in dozorela sadnost, ki jo prida sorta refošk, pa vino naredi harmonično in elegantno.
Priporočilo k hrani:
Odlično se poda k rdečemu mesu, mesu drobnice, zajca in divjačine ter k jedem s tartufi.
Priložnosti:
Kosilo s prijatelji, Druženje, Darilo, Romantična večerja
Temperatura serviranja:
16–18 °C