Počakajte trenutek ...
Starostna omejitev
Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.
Vstopi
SI
EN
DE
IT
Toggle menu
Home
O nas
O podjetju
Lokacija in kontakt
Zgodovina
Program razvoja podeželja
Program Interreg SLO - IT
I Feel Slovenia
Vina
Naša vina
Blagovne znamke
Tip
Sorte grozdja
Hrana
Nagrajena vina
Katalog poslovnih daril
Vinogradi
Vinorodni okoliš
Vinogradi
Klima in lega
Prodaja vin
Prodajalne Vinakoper
Izvoz
Spletna vinoteka
Vina
Istrske dobrote
Darilni paketi
Doživetja
Ogledi kleti in degustacije
Najem
Pogostitve
Wineacademy
Klub Istrski Rubini
Vinska fontana
Novosti
Dogodki
Novice
Nagradna igra
Pridi varno domov
Show menu
Capris Refošk
Letnik:
2016
Alkohol:
13.5 %
Sladkorna stopnja:
Suho
Sorta:
refošk
Vrsta tal:
eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka
Lega:
Šantoma, Purissima – eocenski fliš z laporjem
Cena:
8.49 €
Dostava:
Na zalogi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
V košarico
Trgatev:
izključno ročna trgatev, konec septembra in v začetku oktobra
Predelava:
Maceracija grozdja poteka od 8 do 14 dni pri temperaturi od 25 do 28 °C. Po opravljenem biološkem razkisu vino zori v velikih hrastovih sodih ter barikovih sodčkih najmanj 12 mesecev.
Potencial zorenja:
5-8 let
Barva:
intenzivna rubinasta barva z vijoličastimi odtenki
Vonj:
V vonju odkrivamo dozorele sladkaste note robidnice, višnje, suhe slive, zemlje ter prijetne in plemenite note lesa.
Okus:
V okusu je vino sadno in kompleksno. Z nežnimi tanini se čudovito vkomponira v harmonično, polno in ekstraktno vinsko posebnost Slovenske Istre.
Priporočilo k hrani:
Zaradi svoje aromatike, bogatega telesa in prijetne kisline se lepo poda k suhomesnim izdelkom, steakom, mesnim jedem z žara, brodetu ter divjačini.
Priložnosti:
Kosilo s prijatelji, Druženje, Darilo, Romantična večerja
Temperatura serviranja:
14–16 °C