Show menu

Koper Malvazija

Letnik: 2016
Alkohol: 13.5 %
Sladkorna stopnja: Suho
Koper Malvazija
Sorta: Malvazija
Vrsta tal: fliš, lapor, peščeno lapornata tla 
Lega: Škocjan, Labor, Sečovlje 
Trgatev: ročna, od začetka do polovice septembra
Predelava: Krajši kontakt mošta z jagodno kožico. Kontrolirana fermentacija v inoks posodah pri temperaturi 14–18 °C. Tri mesece ležanja na drožeh in zorenje v inoks posodi s ciljem ohraniti čim več svežine in sadnosti ob tem pa izpeljemo biološki razkis.
Potencial zorenja: 3 leta
Barva: Zlato-rumena barva z nežnimi svetlo zelenimi odtenki.
Vonj: čista intenzivna aroma s pridihom tropskega sadja in mandlja, ki se prepleta z nežnimi notami akacijevih cvetov
Okus: intenzivno saden okus z razigranimi kislinami in prijetno mehkobo tvori izredno harmonično vino s tipičnim pookusom grenkega mandlja
Priporočilo k hrani: Vsekakor vino, ki ne sme manjkati, ko so na mizi dobrote iz morskih globin, zelenjava, perutnina ter rižote in testenine z lažjimi omakami. 
Priložnosti: Kosilo s prijatelji, Druženje
Temperatura serviranja: 10–12° C 
Nagrade:  Vinistra Hrvaška 2017 - srebrna medalja,  Vino Slovenija 2017- srebrna medalja,  AWC Vienna 2017-Seal of approval