Show menu

Okusi Istre Kabernet

Letnik: 2013
Alkohol: 13 %
Sladkorna stopnja: Suho
Okusi Istre Kabernet
Sorta: cabernet_sauvignon, cabernet franc
Vrsta tal: fliš, peščeno-ilovnata tla 
Lega: Sečovlje, Ankaran 
Trgatev: strojna in ročna, konec septembra, začetek oktobra
Predelava: Za pridelavo tega vina razpecljano grozdje maceriramo 6–8 dni. Po alkoholni fermentaciji in biološkem razkisu vino zori v inoks posodah, manjši del pa v velikih hrastovih sodih.
Potencial zorenja: 5-8 let
Barva: Vino je intenzivne rubinaste barve z opečnatimi odtenki.
Vonj: dozorele note rdečih gozdnih sadežev, višnje v žganju, podrasti, usnja, zelenega popra
Okus: V prijetnem mehkem okusu se skriva cela paleta dozorelih rdečih gozdnih sadežev, ki se prepleta s prijetnimi tanini in lepo dozorelim pookusom.
Priporočilo k hrani: mesne jedi, divjačina, drobnica, trdi sir z močnejšimi omakami 
Priložnosti: Kosilo s prijatelji, Druženje, Piknik
Temperatura serviranja: 16–18 °C