Show menu

Okusi Istre Refošk

Letnik: 2016
Alkohol: 12.5 %
Sladkorna stopnja: Suho
Okusi Istre Refošk
Sorta: refošk
Vrsta tal: eocenski fliš, lapor, peščenjak in peščeno-ilovnata tla 
Lega: Baredi, Prade, Škocjan, Kortina, Sečovlje, Labor 
Trgatev: strojna in ročna, september
Predelava: Pecljanju grozdja sledi 4–6 dnevna maceracija. Po alkoholni fermentaciji izpeljemo naravno mehčanje kislin, imenovano biološki razkis, ki naredi vino v okusu še bolj žametno. Sledi zorenje v inoks posodah do stekleničenja.
Potencial zorenja: 3-5 let
Barva: Vino je intenzivne rubinaste barve s poudarjenimi vijoličnimi odtenki, ki so v njegovi mladosti še bolj intenzivni.
Vonj: V vinu refošk nas vedno znova navdušuje izredno kompleksna in intenzivna cvetlica po robidnicah, malinah in borovnicah.
Okus: Refošk s svojo prijetno sadno mehkobo razneži naša usta, v pookusu pa se pokaže njegov plemeniti značaj, saj s svojim bogatim okusom in prijetnimi tanini lepo spremlja bogate jedi.
Priporočilo k hrani: Refošk se najbolj poda k suhomesnatim izdelkom, rdečemu mesu in mesnim jedem z žara. 
Priložnosti: Kosilo s prijatelji
Temperatura serviranja: 14–16 °C 
Nagrade:  AWC Vienna - srebna medalja