Novi Istrski rubini - Vinakoper
Show menu

Novi Istrski rubini

Down to content

Novi Istrski rubini

17. 12. 2015

V kleti Vinakoper so predstavili težko pričakovan novi rubin, Istrski rubin, malvazijo letnika 2012. Gre za šesto vino v vrsti najprestižnejših vin, ki prihajajo iz te kleti.

In prav v kleti se je odvijala predstavitev tega vina. Zbrane je nagovoril predsednik uprave Vinakoper Nevijo Pucer, glavni enolog kleti pa je predstavil vino, ki so ga tisti večer lahko okušali člani kluba.

Malvazija s svojim temperamentom odpira novo poglavje v zakladnici Istrskih rubinov. V tej čudoviti beli sorti se zrcalijo tisočletna tradicija, ponos in vztrajnost naših vinogradnikov in vinarjev. Pred nas stopa ponosno, z vso svojo prefinjeno eleganco, polna sonca in skrivnosti.

Odeta v intenzivno zlato barvo se predstavi z razkošno aromatiko, v kateri najdemo vonje sušenega sadja, agrumov, praženih mandljev, vanilije, cvetov akacije in sladkega janeža. V ustih pa doživljamo ples prijetnih, dozorelih kislin, mehkobe, polnosti, mineralnosti in plemenitega pookusa te kraljice istrskih belih vin.

Predstavitvi vina je sledilo presenečenje. Vodja trženja, Gregor Bandel, je predstavil novo zakladnico Istrskih rubinov, mesto, kjer se bodo izbrana vina skozi čas le še plemenitila.

Sproščeno druženje, ki se je nadaljevalo v Restavraciji Hiše refoška, sta s svojim nastopom začinila Severa in Gal Gjurin.

Poslanstvo edinstvenega kluba Istrski rubini je plemenitenje vinskih rubinov slovenske Istre v družbi izbranih ljudi. Zbirka Istrski rubini združuje »rubine«, ki smo jim v zadnjih letih posvetili prav posebno skrb, bodisi zaradi zelo majhne količine, posebne lege, izjemnega letnika ali kar sozvočja vsega naštetega. Vina, imenovana Istrski rubini, odlikuje popolnost barve, vonja in okusa. Te lastnosti se harmonično prepletajo v neskončno prestižnost.

Zaradi svoje posebnosti in plemenitosti so Istrski Rubini dostopni le članom kluba Istrski rubini. Člani  vinskega kluba imajo ekskluziven dostop do teh avtorskih vin izbranih leg, sort in letnikov, ki jih predstavimo ko dosežejo primerno zrelost in pokažejo svoj pravi potencial za nadaljnje zorenje in plemenitenje.

Klub združuje preko 300 izbranih članov, ki jih povezuje prefinjen odnos do vina, spoštovanje trte in zemlje slovenske Istre, ki cenijo danosti slovenske Istre, znanje in tradicijo Vinakopra ter zaupajo v preciznost enologovega občutka za vino.

Srečanje članov kluba je potrdilo, da kupci in strokovna javnost cenijo naše delo in nam kakovost potrjujejo s svojo zvestobo.