Dobrodelna licitacija barikov - Vinakoper
Show menu

Dobrodelna licitacija barikov

Down to content

Dobrodelna licitacija barikov

21. 12. 2015

Vinakoper je izbranim povabljencem že sedemnajstič pripravil dobrodelno dražbo barik sodčkov. Svojim zvestim kupcem so v pokušino ponudili 12 vzorcev vin. Največ zanimanja sta vzbudili sorti merlot in cabernet sauvignon. Znesek, ki presega začetno ceno 12 eur, klet podari Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. S tokratno licitacijo bo znesek višji za 18.450,00 eur.

Sedaj že tradicionalno dražbo barikov v kleti prirejajo od leta 1999. Tudi letos so se kupci potegovali za 12 barik sodčkov tekočega letnika.  V pokušino so jim ponudili  sodček cipra, shiraza, rumenega muškata, rdečega cuveeja, dva barika malvazije, refoška, merlota in cabernet sauvignona, Izklicna cena za liter vina iz 225-litrskega barik sodčka je znašala 12 eur.

Za svoj sodček se je letos potegovalo kar 23 dražiteljev. Najbolj jih je pritegnil sodček cabernet sauvignona letnika 2015 iz lege Debeli rtič in merlotom letnika 2015, prav tako iz lege Debeli rtič. Degustacijo izbranih vin je vodil glavni enolog kleti Boštjan Zidar, dražitelje pa je k dobrodelnosti spodbujal Mitja Meršol.

Po zaključku licitacije je dr. Irena Cetin Lovšin, zdravnica na pediatričnem oddelku SBI navzočim predstavila porabo do sedaj prejetih sredstev. Z letošnjo donacijo, ki znaša preko 35.000,00 bodo kupili reanimacijsko mizico, lučko za zdravljenje zlatenice novorojenčkov in napravo, ki omogoča merjenje zlatenice novorojenčkov preko kože, brez pikanja.