Dobrodelna licitacija letos doživela že devetnajsto ponovitev - Vinakoper
Show menu

Dobrodelna licitacija letos doživela že devetnajsto ponovitev

Down to content

Dobrodelna licitacija letos doživela že devetnajsto ponovitev

7. 12. 2017

Največji dobrodelni dogodek naše kleti, dobrodelna licitacija 12-ih izbranih barik sodčkov, je letos doživela že devetnajsto ponovitev. Najbolj zaželeni vini dražbe sta bila barik sodčka številka 1 in 2 z malvazijama letnika 2017 iz leg Ricorvo in Debeli rtič. Oba sodčka sta dosegla ceno 20,00 EUR na liter. Vsako leto del izkupička podarimo Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. S to dražbo bo ta znesek večji za 12.600,00 EUR.

Prve polnitve cabernet sauvignona pod prestižnim imenom Capo d'Istria smo predstavili  leta 1999, linija pa je v tem času pridobila na prepoznavnosti in ugledu. Novi barik sodčki, izbrane lege, samo najboljši grozdi in vestno kletarjenje so porok uspeha, ki pa je vendarle vsakič nekoliko drugačen, s samo svojimi značilnostmi. Prvim cabernet aauvignonom smo skozi čas ob bok postavili še sodčke malvazije, refoška, merlota in shiraza, ki so dostojanstveno in zelo bogato zastopali zmogljivosti vinorodnega okoliša Slovenska Istra, o čemer pričajo številni uspehi iz mednarodnih ocenjevanj.

Letošnji izbor glavnega enologa je postregel z desetimi vini letošnjega in dvema lanskega letnika. V pokušino smo jim ponudili sodčka malvazije, sodček chardonnaya, sodčka refoška in merlota, sodček shiraza, sodček cabernet franca in tri sodčke cabernet sauvignona. Izklicna cena za liter vina iz 225-litrskega barik sodčka je znašala 12 EUR.

Skupno 21 dražiteljev je po koncu degustacije licitiralo izbrana vina. Degustacijo izbranih vin je vodil glavni enolog kleti Boštjan Zidar, dražitelje pa je k dobrodelnosti tradicionalno spodbujal Mitja Meršol. Z današnjo licitacijo se je skupni znesek povzpel na 309.550,00 EUR.

Po zaključku licitacije je direktor Vinakoper Robert Fakin predstavnikom Splošne bolnišnice Izola predal simbolični ček v višini 8.338,00 kar predstavlja sredstva prejšnjih licitacij, ki so se letos zbrala na računu kleti Vinakoper.