Show menu

Kulinarika & vino

Down to content

Kulinarika & vino

12. 7. 2018
Recepti pod taktirko chefa  Hiša Refoška

Poletni BBQ & Capris Cabernet Sauvignon

Sestavine za 4 osebe:

  • 1200 g svinjskih reber
  • 4 žlice ketchupa
  • 3 žlice medu
  • 3 žlice sojine omake
  • 1,5 žlice gorčice
  • 1 žlica sladkorja
  • Sol in solni cvet
  • Poper
  • Oljčno olje
  • Refoškov kis
  • Zelena solata
  • Redkvice

Rebra razdelimo na štiri dele, jih poljubno solimo in popramo. Vstavimo jih v vakum vrečko, lepo razporedimo in zvakumiramo. Pripravimo posodo z vodo in sous-vide aparatom na 65°C. Rebra kuhamo na tej temperaturi 14 ur. Barbeque omako naredimo tako, da vse ostale sestavine (ketchup, med, sojina omaka, gorčiča, sladkor, solni cvet in oljčno olje) dobro premešamo v posodi. Omako premažemo po kuhanih rebrih, nato jih damo v pečico na 250°C za 8 minut. Za serviranje dodamo svežo mešano solato, in sicer zeleno solato in redkvice, začinjene s solnim cvetom, poprom, refoškovim kisom in oljčnim oljem.

Za popolno kombinacijo nazdravite s Capris Cabernet Sauvignonom!