Show menu

Mošt Rumeni muškat

Down to content

Mošt Rumeni muškat

4. 9. 2018

Sorta: rumeni muškat

Vrsta tal: fliš

Lega: Lazaret 

Trgatev: ročna, druga polovica avgusta

Predelava: Krajši kontakt mošta z jagodno kožico. Začetek fermentacije v posodah iz nerjavečega jekla pri temperaturi 14–16°C. Ko mošt doseže željeno alkoholno stopnjo mu s hlajenjem, pretokom in stabilizacijo ustavimo fermentacijo. Sledi polnjenje v plastenke.

Rok trajanja: 30 dni

Barva: Intenzivno zlato-rumena barva.

Vonj: V vonju srečamo intenzivne arome agrumov, cvetov jasmina in cvetličnega medu, ki se prepletajo z notami tropskega sadja.

Okus: Intenzivno sladko-saden okus z razigranimi kislinami in prijetnimi mehurčki. CO2 nam nudi prijetno svežino in tipičen muškatni pookus.

Priporočilo k hrani: Mošt lahko tradicionalno družimo s pečenim kostanjem ali pa s sladicami kot so istrske kroštule, fritole,…

Priložnosti: druženje

Temperatura serviranja: 6–10° C