Martinovi dnevi v kleti Vinakoper - Vinakoper
Show menu

Martinovi dnevi v kleti Vinakoper

Down to content

Martinovi dnevi v kleti Vinakoper

7. 11. 2018

Slovenija je tradicionalno vinorodna dežela. Skozi leta je vzgojila prav poseben odnos do vina. Za vinogradnike in vinarje je Martinovanje najpomembnejši praznik. 

V kleti Vinakoper bomo letos Martinovo obeležili kar s tremi dogodki. Prvi bo Martinova degustacija, s katero si želimo povezati predvsem lokalne vinarje. V sodelovanju z Društvom vinogradnikov in vinarjev slovenske Istre organiziramo Martinovo degustacijo, ki bo potekala v četrtek, 8.11. od 17.00 do 21.00 v prostorih Hiše refoška Vinakoper. Ob glasbeni spremljavi se vam bomo predstavili lokalni vinarji in vam v pokušino ponudili mlada in zorjena vina. Manjkalo se ne bo niti istrskih kulinaričnih dobrot. Dogodek bosta obiskali tudi vinska kraljica Slovenije in vinska kraljica slovenske Istre.

Naslednji dan bo pod taktirko glavnega enologa kleti, Boštjana Zidarja, potekal WineAcademy z naslovom » Od mladega vina do arhive«. Degustacija bo nazorno razkrila razvoj vina, zorenje in njegov potencial skozi leta.

V soboto, 10.11. od 10.00 dalje pa bomo odprli vrata kleti in vas popeljali na brezplačen ogled, ki mu bo sledila degustacija mladih in nagrajenih vin.

Vabljeni!