Vrhunska kuhinja z roko v roki z odličnimi vini - Vinakoper
Show menu

Vrhunska kuhinja z roko v roki z odličnimi vini

Down to content

Vrhunska kuhinja z roko v roki z odličnimi vini

15. 4. 2019

Sodelovanje z lokalnim okoljem, spodbujanje partnerstev in vzajemna promocija, predvsem pa združevanje vrhunske kulinarike z odličnimi vini, so poglavitni razlogi za nedavni obisk predstavnikov združenja JRE Slovenija v kleti Vinakoper. 

Združenje JRE (Jeunes Restaurateurs), ki se je rodilo v Franciji  že leta 1974, združuje 330 restavracij in 160 hotelov iz 15 držav, več kot zgovoren je podatek, da imajo skupno 165 Michelinovih zvezdic. V Sloveniji je združenje zaživelo leta 2007. Pod njegovim okriljem deluje 13 eminentnih restavracij, lastnikov in kuharskih šefov.
Rdeča nit druženja med najstarejšo kletjo v slovenski Istri in priznanimi gostinci je bila tako nadgradnja izvrstne kulinarike z vrhunskimi vini, ki prihajajo z najbolj sončnih vinogradniških leg v Sloveniji.
Zbranim chefom smo predstavili najnovejšo ekskluzivno linijo penečih vin Capris Marine, ki je namenjena izključno izbranim restavracijam. Navdušeni so bili tudi nad ostalo vinsko ponudbo, ki smo jim jo ponudili v koprski kleti, zato lahko pričakujemo, da se bodo koprska vina v prihodnje še tesneje zlila z izbranimi jedmi in tako pripomogla k nadaljnji promociji Slovenije kot kulinarične destinacije.