MARTINOVANJE 2024
MARTINOVANJE 2024

MARTINOVANJE 2024

Še malo nas loči od enega najbolj posebnih trenutkov leta pri Vinakoper – Martinovanja! Čas, ko vina iz letošnjega letnika zaživijo v vsem svojem sijaju, ko Istra ponosno predstavi svoje okuse in vonje, ko se prijatelji, družine in ljubitelji vina združimo, da skupaj obeležimo bogato tradicijo.

In prav ta bogata tradicija tudi letos združuje vinarje in vinogradnike slovenske Istre na že tradicionalnem Martinovanju Vinakoper. Letošnja edicija nosi prav posebno ime, "Samo ena je Istra by Vinakoper". 

In le ena je Istra – prežeta z značajem, zgodovino in toplino svojih ljudi, bogata z naravnimi lepotami in tradicijo, ki jo prepoznamo v vsakem kozarcu vina, vsakem grižljaju domače hrane. Istra, kjer se rodijo edinstveni okusi, združeni z vplivom sredozemskega podnebja in skrbjo lokalnih vinogradnikov, ki s predanostjo skrbijo za svoje vinograde.

Martinova petkova degustacija in sobotno kulinarično razvajanje

Petek, 8. novembra, bo tako od 17.00 v kleti posvečen povezovanju istrskih vinarjev in degustaciji njihovih novih letin. Tudi letos bo kot odraz dobrega sodelovanja predstavljenih 15 odtenkov rdeče, vina, ki ga vinarji ustvarijo skupaj za dober namen. Dogajanje bo pospremljeno tudi s predstavitvijo novega botra in botre refoška in malvazije 2024 Vinakoper. Dogajanje bomo sklenili z after partyjem v restavraciji KOGO. Celoten dan bo posvečen lokalnim dobrotam, vinskim in kulinaričnim, ter prepletu izkušenj ter priložnosti za nadaljnja sodelovanja.

Vinarji ki bodo letos predstavljali svoja vina so: 

Vina Zaro, vina Montis & Eko Laura, vina Kralj, vina Montemoro, domačija Butul, vina Valenčak, vina Bordon, vina Prodan, vina Jogan, vina Markovič, vina Krmac, vina Mahnič, vina Markovič Franko, vina Gordia, vina Jerma, vina Brič, vina Korenika & Moškon, vina Korenika Robi in Doriano, ter vina Vinakoper.

Kot se za tako slavnosten trenutek spodobi, bo na dogodku poskrbljeno tudi za pravo kulinarično doživetje. Izjemno kulinarično partnerstvo s Pršutarna in stancerija Buršič prinaša paleto lokalnih dobrot – pristne mesnine, ki bodo z vini ustvarile harmonijo okusov, za katero je znana Istra. Buršičeve mesnine, znane po kakovosti in svežini, bodo našle svoje popolno dopolnilo v izbranih vinih, ki odražajo duh istrskega podnebja in rodovitne zemlje.

Dogodek je več kot zgolj okušanje – to je priložnost za pogovore z vinarji, spoznavanje skrivnosti pridelave in doživetje vseh plati pravega istrskega vina. Vsak kozarec prinaša zgodbo; zgodbo o predanosti, strasti in tradiciji, ki se z vsakim letnikom znova oblikuje.

Za udeležbo na dogodku si zagotovite vstopnico v Vinskem butiku Vinakoper, saj so mesta omejena. Cena vključuje bogat nabor vin in kulinaričnih užitkov, ki so zasnovani tako, da zadovoljijo tudi najbolj zahtevne gurmane. Vzemite si trenutek za razvajanje svojih čutov in za doživetje Istre v najbolj avtentični obliki.

Cena vstopnice znaša 25,00 eur. Nakup je možen le v Vinskem butiku Vinakoper. 

After party by Kogo

Po končanih degustacijah se bo zabava preselila v restavracijo Kogo na After Party z DJ Merenge. Pričetek bo ob 21:30.

Martinova večerja by Kogo

V soboto, 9. novembra ob 19.00 uri, vas vabimo v restavracijo KOGO na nepozabno Martinovo pojedino, kjer se bodo tradicija, trajnost in vrhunska kulinarika združili v eni večerji. Chef Tilen Župevec, čigar kuharske kreacije odlikuje že dve leti zapored priznanje Michelin, bo pripravil izjemen meni, ki poudarja filozofijo "zero waste" – popoln izkoristek lokalnih sestavin, brez odvečnih odpadkov. Pričakujete lahko jedi, ki izhajajo iz narave Istre in so ustvarjene z mislijo na odgovornost do okolja, lokalne surovine pa pridelujejo in nabirajo naši lokalni kmetje in ribiči, s čimer podpiramo trajnostno pridelavo.

Na Martinovi pojedini boste okusili harmonijo med sodobno kulinariko in spoštovanjem naravnih virov, kar dokazuje, da lahko vrhunski užitki nastanejo tudi brez obremenjevanja našega planeta. Pridite in se prepričajte, kako bogata in okusna je lahko trajnostna kulinarika, ko je v rokah predanega chefa!

Cena 5-hodnega menija, ogled kleti Vinakoper ter odena degustacija ob večerji znaša 80,00 eur na osebo.
Za več informacij in rezervacije: info@kogo.si

Samo ena je Istra

Vinakoper svojo tesno povezanost z naravo in skupnostjo v zadnjih letih intenzivno nagrajuje z uvedbo novih trajnostnih praks in ukrepov. V okviru le-teh se intenzivneje vključuje tudi v različne družbene pobude, kreira svoje in spodbuja trajnostne standarde vzdolž dobavne verige. Zato je nastala tudi platforma 'Samo ena je Istra', znotraj katere bodo vse aktivnosti združene in podkrepljene s partnerskimi pobudami in sodelovanju. 'Samo ena je Istra', pravijo v Vinakoper, ohranimo jo tako edinstveno, naravno bogato in ustvarimo za razvoj in blaginjo odprto okolje, še pozivajo v Vinakoper.

Košarica