ZBIRKA ISTRSKI RUBINI

Naša zgodba Istrski rubini Zbirka Istrski rubini

Zbirka Istrski rubini vsebuje avtorska vina izbranih leg, sort in letnikov, ki so plod tradicije kleti Vinakoper in prefinjenega občutka glavnega enologa. Vsako leto našim članom ponudimo izbrani rubin, ki mu je namenjena posebna skrb.

Merlot 2006

Dominantno vino, odeto z žametnimi tanini, ki nam podarijo bogate občutke. Popolna osnova je svoj karakter pridobivala z zorenjem v leseni posodi.

Shiraz 2008

Vino izrazitega karakterja. Takoj zaznamo njegovo eleganco in poudarjeno strukturo. Vino je svileno, žametasto in mehko. Začenja se zgodba razvoja k popolnosti.

Cabernet sauvignon 2009

Izredna bogatost in polnost. To vino vas bo popeljalo v svet zrelih aromatik. Zrela sadnost in prefinjeni tanini mu obetajo lepo prihodnost.

Refošk 2011

Refošk je kralj. Bogata struktura, plemeniti tanini in zeliščna pikantnost v pookusu so odlična osnova za daljšo življenjsko pot tega posebnega in prestižnega rubina.

Rdeči cuvée 2011

Pred vami je harmonija rdečih sort, ki v naših vinogradih pokažejo vso svojo razkošnost. Kvartet veličastnega cabernet sauvignona, plemenitega merlota, pikantnega shiraza in srčnega refoška uigrano igra in iz kozarca izvablja čudovito simfonijo vonjav in okusov.

Malvazija 2012

Malvazija s svojim temperamentom odpira novo poglavje v zakladnici Istrskih Rubinov. V tej čudoviti beli sorti se zrcalijo tisočletna tradicija, ponos in vztrajnost naših vinogradnikov in vinarjev. Pred nas stopa ponosno, z vso svojo prefinjeno eleganco, polna sonca in skrivnosti.

Merlot 2013

Novi kamenček v mozaiku zbirke Istrskih rubinov. Merlot, sorta, ki vedno znova preseneča s svojo mehkobo, zrelo sadnostjo in prijetnimi tanini, nam svojo razkošnost kaže že s čudovito intenzivno barvo.

Cabernet Sauvignon 2013

Pred nami je resen in eleganten Cabernet sauvignon. Še en dokaz, da so vinogradi slovenske Istre pravi prostor tudi za to bogato, a zahtevno sorto. Čudovita, globoka, temno rubinasta barva ter razkošnost vonja in okusa ga postavljajo na piedestal rdečih sort.

Košarica