Novice

Naša zgodba Novice La Popsi in Vinakoper združila moči v prvi slovenski »vinski« La Popsiki.

La Popsi in Vinakoper združila moči v prvi slovenski »vinski« La Popsiki.

07.07.2022

La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza sta namreč zamrznjen desert na palčki, iz refoška v kombinaciji z jagodo in iz muškata v kombinaciji s pomarančo. »Bistvo La Popsik je kljub novi, mamljivi kombinaciji z avtohtonim slovenskim vinom ostalo nespremenjeno. Kupca čaka sadna eksplozija, ki pa mu prinaša popolnoma novo izkušnjo. Neklasično sladoledno, pa vseeno tako domačo in poznano. Verjamemo, da smo s tem našli kombinacijo, ki bo k poletni osvežitvi pritegnila tako mlade kot starejše kupce,« je povedala Karmen Meze, soustanoviteljica La Popsi.

La Popsika z refoškom oziroma muškatom je novost. Ne samo na prodajnih policah, novost je tudi v proizvodnem postopku, saj kombinacija in sadja in vina zahteva nekaj posebnih proizvodnih procesov. Ekipi Vinakoper in La Popsi tako na trg pošiljata inovativni ledeni desert, ki pa na embalaži nosi tudi oznako 2% alkohola.

Ko ližeš, ne vozi!

Novi La Popsiki pa sta kot nalašč, zaradi vsebnosti alkohola, postali tudi nosilki pobude odgovornega pitja in varnega prometa. »V Vinakoper smo v zadnjih letih okrepili svoje delovanje na področju odgovornega pitja pijač z vsebnostjo alkohola, lani smo tako nagovarjali skozi digitalno kampanjo Pridi varno domov. Z La Popsikami čutimo, da se odpirajo vrata do senzibilne javnosti, ki odnos do pitja alkohola šele gradi, zato smo se odločili prihod tega inovativnega izdelka na trg podkrepiti tudi s pobudo »Ko ližeš, ne vozi«.

»Kupce naših La Popsik želimo osveščati o tem, kako pomembna je varnost v prometu in kako pomembno je zgraditi zdrav, spoštljiv odnos do slovenske vinske tradicije,« je še povedal Fakin.

Novi La Popsiki sta partnerja na pot pospremila z zabavnim dogodkom v ljubljanskem Figovcu, kjer so se zbrali domači vplivneži, prepričani, da prvega zalogaja sladke sadno-vinske zmrzline ne smejo zamuditi.

Nekaj vtisov z dogodka je priloženih v kratkem reportažnem foto zapisu.

Košarica