Kategorija
Premium
Tip
Belo
Sorta
Malvazija
Znamka
Capris
Capris Malvazijo krasi zlatorumena barva z nežnimi zelenkastim odtenkom. Ko zavrtimo vino v kozarcu se v le tem razblinijo sadno-cvetne note, ki nas popeljejo v svet zrelih jabolk, cvetov akacije, vanilije in mandlja. Poln, sočen in saden okus nam v ustih pušča prijetno harmonijo svežine in bogastva sadnosti.
Opis vina:
- Sorta: Malvazija
- Vrsta tal: eocenski fliš z laporjem in peščenjakom
- Lega: Debeli rtič, Labor – eocenski fliš z laporjem in peščenjakom
- Trgatev: Trgatev v prvi polovici septembra
- Predelava: Po nežnem stiskanju in bistrenju mošta, le-ta fermentira delno v hrastovih in akacijevih sodih različnih dimenzij, delno pa v posodi iz nerjavečega jekla. Nadaljnje zorenje na finih drožeh traja še od 6 do 8 mesecev.
- Potencial zorenja: do 3 let
- Barva: Malvazijo krasi zlatorumena barva z zelenkastim odtenkom.
- Vonj: Intenzivna sadno – cvetna nota, ki spominja na zrela jabolka, cvetove akacije, vaniljo in mandelj.
- Okus: Okus je poln, sočen in zrelo saden. V ustih doživimo prijetno sadnost in kompleksnost, ki se lepo prepleta z nežnim dotikom prefinjeno izbranega lesa. Vino nam ponuja čudovito harmonijo med svežino in bogatostjo. V pookusu pa nas razvaja polnost in prijetna kremasta nota ter kanček grenkega mandlja.
- Priporočilo k hrani: Malvazijo priporočamo k predjedem iz morskih sadežev, testeninam in rižotam z lažjimi omakami, gratiniranim Jakobovim pokrovačam, fritaji s šparglji, ribam, rakom, školjkam, zelenjavi,…
- Temperatura serviranja: 10–12 °C
Nagrade
Srebrna medalja AWC Vienna
Srebrna medalja Vino Slovenija
Velika zlata medalja Festival Malvazije Portorož