Novice

Naša zgodba Novice ZVEZDA VSEH PANETONOV: Esenca Istre by Vinakoper & Tomaž Kavčič

ZVEZDA VSEH PANETONOV: Esenca Istre by Vinakoper & Tomaž Kavčič

15.12.2022

Tudi letos klet Vinakoper navdušuje z ekskluzivnim panetonom v kombinaciji z izbrano vinsko esenco. Že drugič zapored je receptura panetona zares nekaj posebnega – ustvaril jo je namreč vrhunski chef Tomaž Kavčič. Predstavljamo vam zvezdo vseh panetonov; Esenco Istre.

Letošnji praznični paneton Esenca Istre je dih jemajoče glamurozno darilo, ki že pred odprtjem sproži vrsto pričakovanj in vprašanj. Kako tudi ne bi, saj je recepturo za paneton razvil sam kuharski chef Tomaž Kavčič. Tradicionalnemu receptu je dodal svoj značilni kreativni pridih – ki pa ostaja presenečenje. Prejšnje leto ste lahko zagrizli v refošk ter okušali olive, ki niso bile prav nič slane.

Kaj pa je letos pripravil chef Tomaž Kavčič?

"Vsako leto nosi svojo energijo, zbir dogodkov in doživetij, ki so za nami. S tem vnaša tudi svojstveno kreativno spodbudo, ki jo nadgrajuje pestrost lokalnih surovin in raznolikost sodelovanj, partnerstev, ki jih ustvarjamo. Zato ni presenečenje, da Esenca Istre vsako leto lahko postreže z novimi okusi, novimi kombinacijami, ki so poklon letu, ki je za nami, našim sodelavcem, partnerjem in tradiciji naše izjemne gastronomije," o letošnjem panetonu razmišlja chef Kavčič.

Presenečenje se skriva v novi recepturi, ki zajema suhe fige, grozdje in solni svet. Brez skrbi, tudi izjemna lešnikova krema je prisotna.

Enologa Vinakoper Boštjan Zidar in Rok Jamnik sta tudi letos posegla v najbolj žlahtne zaklade grozdja in iz sorte cipro za odličen spoj s panetonom ustvarila globoko rdeče likersko vino, imenovano esenca. V Vinakoper so jo ustekleničili v elegantno parfumsko stekleničko, tako da njeno žlahtno meglico poškropite po sveže razrezanem panetonu. S tem že tako edinstvena jed dobi še dodaten pridih glamurja in praznične čarobnosti.

Letos ni dvoma; podarite Istro!

Esenco Istro je možno kupiti v vinskem butiku Vinakoper ter ostalih prodajalnah Vinakoper.

Minister za zdravje opozarja: uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Košarica