Vina
Vina

Naše trte rastejo na od sonca segreti flišni zemlji slovenske Istre in v neposredni bližini morja. Ustvarjamo vrhunska vina z značilno sortno aromo, sadno razigranostjo in prijetno harmonijo, ki odražajo mogočno tradicijo vinarstva in vinogradništva. Že od leta 1947!

RDEČE. POLNO VINO VELIČASTNE BARVE

Samozavestno, strastno, prodorno vino iz grozdja rdečih sort. Izberite avtohtoni koprski refošk, cabernet sauvignon, merlot, shiraz, cabernet franc, modri pinot in cipro. O pridelavi: za drozganjem sledi (večdnevna) maceracija, pri čemer je grozdni sok v stiku z jagodno kožico. Tako dosežemo izrazitejšo ekstrakcijo barve, arom in drugih snovi iz grozdne jagode v neprecenljivi mošt. 

Raziščite >

BELO. LAHKOTNO VINO ZLATE BARVE

Umirjeno, lojalno, dišeče vino iz grozdja belih sort. Ponosni smo na avtohtono malvazijo in rumeni muškat, chardonnay, sivi in beli pinot ter sauvignon. O pridelavi: praviloma vina ne maceriramo, če že, to traja krajši čas pri nižji temperaturi. Grozdne jagode stisnemo v prvovrstni mošt in ga zbistrimo. Po končani fermentaciji dobimo tako imenovano »mlado vino«, ki ga skrbno negujemo v vino želene kakovosti s sadno svežino. 

Odkrijte >

ROSÉ. NAGAJIVO VINO NEŽNE BARVE

Spontano, odkrito, sodobno vino iz avtohtone sorte refošk iz merlota in maločrna. Pridelujemo peneči in mirni rosé. Slednjega pridelamo iz grozdja rdečih sort, po postopku pridelave belih vin. Pri taki pridelavi vin grozdja ne maceriramo ali pa ga zelo kratek čas, da pridobi prepoznavno barvo.

Raziščite >

PENEČE. IGRIVO VINO Z BARVO SVEŽINE

Družabno, izvirno, zgovorno vino iz grozdja belih ali rdečih sort. Ponujamo bogato paleto penin Capris po postopku »charmat« in tudi penino, pridelano po klasičnem postopku. To pomeni vrenje in zorenje v steklenici, ki lahko traja tudi več let, medtem ko pri postopku »charmat« naše penine zorijo tri do šest mesecev v posebnih visokotlačnih tankih. Za oba postopka je pomembna pridelava osnovnega vina, za katerega se izbereta grozdje primerne zrelosti in najnežnejša oblika predelave.

Preverite >

SLADKO. POSEBNO VINO UNIKATNE BARVE

Kakovostno, vrhunsko, kreativno vino kot pika na i. Izbirate lahko vse od sladkega muškata do malvazije pozne trgatve, sladkega refoška in avtohtone posebnosti Cipra. Vina razvrščamo glede na različne kategorije, ena od teh je tudi sladkorna stopnja. V tej kategoriji imamo suha, polsuha, polsladka in sladka vina. Prav sladka imajo 45 in več gramov nepovretega sladkorja na liter. Način in čas trgatve sta tisto, kar daje tem vinom največkrat posebno kakovost. 

Odkrijte >

RDEČE, BELO, PENEČE, ROSÉ IN SLADKO

Vina? Samozavestno umirjena. Družabno spontana. Naše trte rastejo na od sonca segreti flišni zemlji slovenske Istre in v neposredni bližini morja. Ustvarjamo vrhunska vina z značilno sortno aromo, sadno razigranostjo in prijetno harmonijo, ki odražajo mogočno tradicijo vinarstva ter vinogradništva. Že od leta 1947!

Preverite >

Košarica