Počakajte trenutek ...
Starostna omejitev
Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.
Vstopi
SI
EN
DE
IT
Toggle menu
Home
O nas
O podjetju
Lokacija in kontakt
Zgodovina
Program razvoja podeželja
Program Interreg SLO - IT
I Feel Slovenia
Vina
Naša vina
Blagovne znamke
Tip
Sorte grozdja
Hrana
Nagrajena vina
Katalog poslovnih daril
Vinogradi
Vinorodni okoliš
Vinogradi
Klima in lega
Prodaja vin
Prodajalne Vinakoper
Izvoz
Spletna vinoteka
Vina
Istrske dobrote
Darilni paketi
Doživetja
Ogledi kleti in degustacije
Najem
Pogostitve
Wineacademy
Klub Istrski Rubini
Vinska fontana
Novosti
Dogodki
Novice
Nagradna igra
Pridi varno domov
Show menu
Capris Merlot
Letnik:
2015
Alkohol:
13.5 %
Sladkorna stopnja:
Suho
Sorta:
merlot
Vrsta tal:
eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka
Lega:
Debeli rtič, Purissima – eocenski fliš z laporjem in peščenjakom
Cena:
8.49 €
Dostava:
Na zalogi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
V košarico
Trgatev:
izključno ročna trgatev, konec septembra
Predelava:
Razpecljano grozdje maceriramo od 10 do 14 dni pri temperaturi od 25 do 29 °C. Po prešanju in opravljenem biološkem razkisu vino zori v velikih hrastovih sodih in barikovih sodčkih najmanj 24 mesecev.
Potencial zorenja:
5-8 let
Barva:
To vino krasi rubinasta barva z opečnatimi odtenki na robu kozarca.
Vonj:
Intenziven vonj nas spomni na dozorele gozdne sadeže, črni ribez, likviricijo, slivovo marmelado, višnje v žganju, gozdno podrast, usnje ter na plemenito, dozorelo noto lesa.
Okus:
V okusu je vino polno, mehko in bogato. Sadnost zrele višnje se lepo prepleta z mineralnostjo in dozorelimi sladkastimi tanini. Plemenitost pa vinu daje tudi lep, dolg pookus s prijetno noto lesa.
Priporočilo k hrani:
Odlično se poda k divjačini, rdečemu mesu, testeninam in rižotam z omakami na mesni osnovi ter srednje zrelim sirom.
Priložnosti:
Kosilo s prijatelji, Druženje, Darilo, Romantična večerja
Temperatura serviranja:
16–18 °C