Novice

Naša zgodba Novice INOVATIVNI, DRUGAČNI, TUDI PREDRZNI: Vinakoper je najboljše živilsko podjetje 2023

INOVATIVNI, DRUGAČNI, TUDI PREDRZNI: Vinakoper je najboljše živilsko podjetje 2023

07.06.2023

Med šesterico finalistov v kategoriji srednjih in velikih podjetij izbora Najboljše živilsko podjetje 2023 je komisija danes na Vrhu kmetijskih in živilskih podjetij v Portorožu za najboljše razglasila Vinakoper. V obrazložitvi so dejali, da so v Vinakoper prepoznali izjemne dosežke, navdušilo pa jih je tudi dejstvo, da vsako leto na trgu ponudijo nekaj novega.

"Biti najboljše živilsko podjetje med malimi in velikimi podjetji je velika čast in potrditev izjemnih, prebojnih projektov, ki jih izvajamo v Vinakoper. Zavedamo se namreč pomembnosti naše vloge v lokalnem okolju; želimo biti zgled prehoda v trajnostno družbo in spodbujevalec trajnostnega življenjskega sloga tako naših kupcev kot širšega družbenega okolja. Zato je ta nagrada v teh naših prizadevanjih še kako pomembna potrditev," je dejal mag. Borut Fakin, direktor družbe Vinakoper.

Z več kot 75-letno tradicijo je Vinakoper v slovenski Istri neizpodbiten akter lokalnega gospodarstva, ki ne samo ohranja in neguje istrsko vinogradniško tradicijo, temveč predstavlja s svojo prodorno miselnostjo in vizijo tudi pomembno gonilo razvoja. V zadnjih letih je še posebej aktiven na slednjem področju, saj je z razvojem novih, ne klasično vinskih programov še podprl tisti del identitete, ki ga vodijo inovativnost, drugačnost, tudi predrznost.

"Zavedamo se, da ne moremo biti v vsem vedno najboljši, smo pa lahko v nečem prvi, lahko smo drugačni – in če nas vodi taka miselnost, smo vedno lahko tudi prodorni, uspešni," pojasnjuje Fakin. Tako so v kleti v zadnjih letih med svoje izdelke dodali tudi ekskluzivne priložnostne izdelke, s katerimi spodbujajo nova partnerstva ter gradijo povezanost z lokalno skupnostjo (npr. Altroke Istra, Esenca Istre ipd.), ter stalne izdelke celostnih gastronomskih, pa tudi kozmetičnih linij, ki nastajajo z izkoriščanjem v preteklosti odpadnih surovin ali z novimi partnerstvi z lokalnimi proizvajalci. "To nam omogoča vstop v druge živilske in ne-živilske kategorije ter izredno pomembna nova povezovanja," dodaja Fakin.

Čestitke vsem sodelujočim!

Ravno povezovanja, tudi z lokalnimi vinarji pod okriljem Vinakoper, so tista, ki zagotavljajo, da bogata tradicija Vinakoper ter istrska vinogradniška tradicija zaživijo v novi, še bolj uspešni zgodbi, zato se ob prejemu nagrade v Vinakoper zahvaljujejo vsem partnerjem, dobaviteljem in seveda kupcem, ki vsi skupaj spodbujajo razvoj in napredek istrskega vinogradništva.

Iskrene čestitke v Vinakoper izrekajo tudi vsem ostalim prejemnikom nagrad: podjetju Graška d.o.o., ki je prejelo priznanje s strani Financ, Oljarni Kocbek za najboljše živilsko podjetje 2023 v kategoriji mikro in malih podjetij, Pivka perutninarstvu za posebno priznanje Financ in Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter tudi vsem ostalim, ki so s svojimi prijavami na razpis Časnika Finance in Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS pokazala zavzetost podjetij za prehod v trajnostno družbo.

Košarica