Naša zgodba Novice Srečanje kupcev barikov, vinskih botrov in ambasadorjev Vinakoper

Srečanje kupcev barikov, vinskih botrov in ambasadorjev Vinakoper

05.06.2024

Ogled vinogradov iz druge perspektive, take, kakršne jo doživijo le ptice, ki gnezdijo v naših vinogradih: med trtami iz zraka. Tak pogled so lahko danes doživeli tudi izbrani gostje na srečanju kupcev barikov, vinski botri in ambasadorji Vinakoper.

V prečudoviti Casa Mulino smo organizirali prav posebno doživetje.

Sprehod po vinogradih Vinakoper z glavnim enologom Boštjanom Zidarjem in enologom Rokom Jamnikom smo izkoristili za predstavitev najnovejše tehnologije in pridobitve v naši kleti - rekuperacijska škropilnica, s katero bomo porabili kar 3-krat manj škropiva na ha, nov vršičkar in obiralni stroj.

Gostje so se lahko preizkusili tudi v prav posebni delavnici, kjer so odkrivali svoje senzorične sposobnosti. Prepoznavali so namreč izvlečke naravnih arom, katere mnogokrat najdemo v vinih in se preizkušali v sestavljanju svojega cuveeja z dodajanjem različnih aromatik.

Panoramska vožnja z letalom pa je pustila občudovati vinograde, soline in prelepo Istro z drugačnega zornega kota. Z letalom so si ogledali naše lege od Debelega rtiča pa vse do Sečovlj.

Pika na i posebnega druženja pa je bila predstavitev treh novih vin iz linije Capo d'Istria, katera se ponaša tudi s prenovljeno etiketo. Gostje so tako lahko okusili malvazijo, cabernet sauvignon in rdečo zvrst.

Košarica