Izdelki
Vina
Kategorija
Prestige
Tip
Rdeče
Sorta
Cabernet-Sauvignon
Znamka
Istrski rubini
Vsa vina Istrski rubini Cabernet sauvignon 2013
Svetlo vijolično-črno na videz. Nos je zelo čist in eleganten, čeprav nekoliko zaprt, s pridihi harmoničnega hrasta, robidovega sadja in okrasja in se šele začenja razvijati nekoliko zapleteno. Po okusu je to močno vino, vendar ima lepo sadno čistost s sočnimi notami črnega ribeza in pridihom sladkega korena, ki mu sledijo lepo teksturirani zrnati tanini in dolg zaključek. To je klasičen cabernet sauvignon po vseh merilih, ki obljublja tudi v prihodnje.

Opis vina:

  • Sorta: 100 % Cabernet sauvignon
  • Barva: Vino je na barvi izredno bogato. Izražena je globoka rubinasta barva.
  • Aroma: V vonju so prisotne note zrelega temnega jagodičevja, višenj v žganju, likviricije, kave, čokolade, začimb, gozdne podrasti in tobaka. Vonj je izredno kompleksen, zrelo saden, topel in začimbno sladkast. Razvoj aromatike se stopnjuje z dekantiranjem. Skratka izredno persistenten vonj, ki se nadaljuje tudi v strukturnem okusu vina.
  • Okus: V okusu navduši mehkoba, polnost, zrela sadnost, pikantnost in bogat pookus, ki se končuje s plemenitimi, krepkimi, vendar finimi tanini. Vsekakor vino z širokimi rameni in dolgim potencialom zorenja.
Letnik:
2013
Količina / Pakiranje:
0,75 l
Stopnja alkohola:
14 %
Stopnja sladkorja:
Suho

Košarica