Istrski rubini Rdeči cuvée 2011

Istrski rubini Rdeči cuvée 2011
Kategorija
Prestige
Tip
Rdeče
Znamka
Istrski rubini
Vsa vina Istrski rubini Rdeči cuvée 2011
Rdeče rubinasto vino iz mešanice cabernet sauvignona, merlota, shiraza in refoška. Ima zelo klasičen šopek z dobro kompleksnostjo in notami cedre in sandalovine, pridih divje maline in začinjenega hrasta. Po okusu je to bogato, resno, dobro narejeno vino s presenetljivo svežo kašo in sadnim žganjem, podprto z živo, svežo kislino in lepo uravnoteženimi čvrstimi, a drobnozrnatimi tanini, ki dajejo še večji potencial staranja.

Opis vina:

  • Sorta: 50 % cabernet sauvignon, 20 % merlot, 20 % shiraz in 10 % refošk
  • Barva: Videz je bister z izraženo globoko, rubinasto barvo z nežnimi, opečnatimi odtenki.
  • Aroma: Pred vami je harmonija rdečih sort, ki v naših vinogradih pokažejo vso svojo razkošnost. Kvartet veličastnega cabernet sauvignona, plemenitega merlota, pikantnega shiraza in srčnega refoška uigrano igra in iz kozarca izvablja čudovito simfonijo vonjav in okusov.
  • Okus: V okusu srečamo dozorelo temno jagodičevje, likviricijo, temno čokolado in prijetno pikantnost, ki poudarja strukturo z dolgim zaključkom. Vino je žametasto in mehko z zrelimi sladkimi tanini, ki nas pospremijo v dolg in sestavljen pookus. Odlična osnova, ki je z zorenjem v prefinjeno izbrani leseni posodi pridobila na polnosti, dozorelosti in aristokratskem karakterju. Izrazito bogat okus, ki izvira iz prezrelega grozdja, nota sočnosti in dozoreli tanini so garancija za dolgoživost tega vina.
Letnik:
2011
Količina / Pakiranje:
0,75 l
Stopnja alkohola:
10 %
Stopnja sladkorja:
Suho

Košarica