Kategorija
Basic
Tip
Peneče rose
Sorta
Refošk
Znamka
Capris
V ustih najdemo veliko prijetnih okusov svežih jagod, rdečega sadja, še posebej malin, češenj in rdečega ribeza, razigranih s prijetnimi mehkimi mehurčki.
- Opis izdelka
- Nagrade
- Trgatev: Izključno ročna trgatev v septembru
- Predelava: Na grozdju je opravljena kratka maceracija, kjer vino pridobi značilno roza barvo. Sledi fermentacija po tehnologiji belih vinskih sort pri temperaturi 14–18 °C. Zaradi ohranjanja svežine in sadnosti zorenje poteka v inoks posodah. Sekundarna fermentacija poteka po charmat postopku v visokotlačnih tankih.
- Potencial zorenja: 3 leta
- Barva: vino spremlja iskriva, intenzivno roza barva s češnjevo rdečimi odtenki. Vino je razigrano z drobnimi mehurčki, ki se sproščajo v verižicah.
- Vonj: v aromi tega vina nas očara prijeten vonj malin, češenj, gozdnih jagod, brusnic in rdečega ribeza.
- Okus: v ustih najdemo veliko prijetnih okusov svežih jagod, rdečega sadja, še posebej malin, češenj in rdečega ribeza, razigranih s prijetnimi mehkimi mehurčki.
- Priporočilo k hrani: Fantastičen aperitiv! Lahko samostojno kot penina za druženje ali k jedem iz morskih sadežev, hladnim predjedem, testeninam in rižotam z lažjimi omakami, perutnini, sadju … Odlična je tudi za pripravo sorbetov.
- Priložnosti: Praznovanje, Romantična večerja, Darilo, Druženje
- Temperatura serviranja: 6–8 °C
Opis vina:
- Sorta: Refošk, Merlot
- Barva: Vino spremlja iskriva, intenzivno roza barva s češnjevo rdečimi odtenki. Vino je razigrano z drobnimi mehurčki, ki se sproščajo v verižicah.
- Vonj: V aromi tega vina nas očara prijeten vonj malin, češenj, gozdnih jagod, brusnic in rdečega ribeza.
- Okus: V ustih najdemo veliko prijetnih okusov svežih jagod, rdečega sadja, še posebej malin, češenj in rdečega ribeza, razigranih s prijetnimi mehkimi mehurčki.
- Priporočilo k hrani: Fantastičen aperitiv! Lahko samostojno kot penina za druženje ali k jedem iz morskih sadežev, hladnim predjedem, testeninam in rižotam z lažjimi omakami, perutnini, sadju … Odlična je tudi za pripravo sorbetov.
- Priložnosti: Praznovanje, Romantična večerja, Darilo, Druženje
- Temperatura serviranja: 6–8 °C