Počakajte trenutek ...
Starostna omejitev
Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.
Vstopi
SI
EN
DE
IT
Toggle menu
Home
O nas
O podjetju
Lokacija in kontakt
Zgodovina
Program razvoja podeželja
Program Interreg SLO - IT
I Feel Slovenia
Vina
Naša vina
Blagovne znamke
Tip
Sorte grozdja
Hrana
Nagrajena vina
Katalog poslovnih daril
Vinogradi
Vinorodni okoliš
Vinogradi
Klima in lega
Prodaja vin
Prodajalne Vinakoper
Izvoz
Spletna vinoteka
Vina
Istrske dobrote
Darilni paketi
Doživetja
Ogledi kleti in degustacije
Najem
Pogostitve
Wineacademy
Klub Istrski Rubini
Vinska fontana
Novosti
Dogodki
Novice
Nagradna igra
Pridi varno domov
Show menu
Capris Marine sec
Letnik:
2019
Alkohol:
11.5 %
Sladkorna stopnja:
Sec
Sorta:
Malvazija, Chardonnay, Beli pinot
Vrsta tal:
eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka
Lega:
Škocjan, Sečovlje
Cena:
9.99 €
Dostava:
Na zalogi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
V košarico
Trgatev:
ročno obiranje grozdja, sredina avgusta
Predelava:
Kontrolirana fermentacija pri temperaturi 14 do 16 °C po tehnologiji belih vinskih sort. Sekundarna fermentacija je potekala po Charmat postopku v tanku pod tlakom. Ležanje na drožeh »sur lie« poteka minimalno 4 mesece.
Potencial zorenja:
do 2 leti
Barva:
Vino je svetlo rumene barve z nežnimi zelenimi odtenki. V kozarcih lahko opazujemo živahno iskrenje in veriženje mehurčkov CO2.
Vonj:
Prijetna, sveže sadna pahljača vonjev nas zapelje v svet citrusov, zelenega jabolka, hruške in belega cvetja.
Okus:
V okusu deluje žgečkljivo, sveže in sadno, kar lahko pripisujemo sorti malvaziji. Chardonnay in beli pinot pa prispevata k zelo privlačnemu, aromatičnemu zaključku z mehkim pookusom.
Priporočilo k hrani:
Fantastičen aperitiv! Lahko samostojno kot penina za druženje ali k jedem iz morskih sadežev, lažjim hladnim predjedem, testeninam in rižotam z lažjimi omakami, perutnini, sadju … Odlična je tudi za pripravo sorbetov.
Priložnosti:
Praznovanje, Romantična večerja, Darilo, Druženje
Temperatura serviranja:
6–8 °C