Show menu

Capris Marine sec

Letnik: 2017
Alkohol: 11.5 %
Sladkorna stopnja: Sec
Capris Marine sec
Sorta: Malvazija, Chardonnay, Beli pinot
Vrsta tal: eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka 
Lega: Škocjan, Sečovlje 
Predelava: Kontrolirana fermentacija pri temperaturi 14 do 16 °C po tehnologiji belih vinskih sort. Sekundarna fermentacija je potekala po Charmat postopku v tanku pod tlakom. Ležanje na drožeh »sur lie« poteka minimalno 4 mesece.
Potencial zorenja: do 2 leti
Barva: Vino je svetlo rumene barve z nežnimi zelenimi odtenki. V kozarcih lahko opazujemo živahno iskrenje in veriženje mehurčkov CO2.
Vonj: Prijetna, sveže sadna pahljača vonjev nas zapelje v svet citrusov, zelenega jabolka, hruške in belega cvetja.
Okus: V okusu deluje žgečkljivo, sveže in sadno, kar lahko pripisujemo sorti malvaziji. Chardonnay in beli pinot pa prispevata k zelo privlačnemu, aromatičnemu zaključku z mehkim pookusom.
Priporočilo k hrani: Fantastičen aperitiv! Lahko samostojno kot penina za druženje ali k jedem iz morskih sadežev, lažjim hladnim predjedem, testeninam in rižotam z lažjimi omakami, perutnini, sadju … Odlična je tudi za pripravo sorbetov. 
Priložnosti: Praznovanje, Romantična večerja, Darilo, Druženje
Temperatura serviranja: 6–8 °C