Show menu

Capris Refošk - charmat metoda

Letnik: 2016
Alkohol: 12.5 %
Sladkorna stopnja: Sec
Capris Refošk - charmat metoda
Sorta: refošk
Vrsta tal: Eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka 
Lega: Prade, Baredi 
Cena: 5.49 €
Dostava: Na zalogi
Trgatev: Ročno obiranje grozdja v drugi polovici septembra
Predelava: Grozdje smo 4 dni macerirali pri temperaturi 25°C. Nežno stisnjen mošt smo do konca fermentirali v inox posodah pri temperaturi 18 °C. Sledili so delni biološki razkis, sekundarna fermentacija po Charmat postopku in šestmesečno ležanje na drožeh
Potencial zorenja: 5 let
Barva: Vin o je intenzivne rubinaste barve. V kozarcih lahko opazujemo intenzivno iskrenje in veriženje drobnih mehurčkov CO2
Vonj: Sorta refošk daje vinu vonj zrelega temnega jagodičevja in višnje.
Okus: Ta penina strukturna, bogata in nežna hkrati. Elegantno svežino razigranih mehurčkov spremljajo veliko sočne sadosti, mehkoba in prijeten zaključek. V pookusu najdemo zrelo sadno noto temnega jagodičevja in sladkih taninov.
Priporočilo k hrani: Odlično se ujema z narezki iz suhomesnatih izdelkov in drugimi hladnimi začetnimi jedmi iz mesa. Odlična kombinacija so tudi pikantni siri in ne preveč sladke krostate iz temnega jagodičevja. Prijetna penina za sproščen kklepet in uživanje ob dobri družbi. 
Priložnosti: Praznovanje, Romantična večerja, Darilo, Druženje
Temperatura serviranja: 6-8 °C 
Nagrade:  Glass of Bubbly London, Trophy za kategorijo Fruity & Floral,  AWC Vienna 2017-seal of approval