Počakajte trenutek ...
Starostna omejitev
Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.
Vstopi
SI
EN
DE
IT
Toggle menu
Home
O nas
O podjetju
Lokacija in kontakt
Zgodovina
Program razvoja podeželja
Program Interreg SLO - IT
I Feel Slovenia
Vina
Naša vina
Blagovne znamke
Tip
Sorte grozdja
Hrana
Nagrajena vina
Katalog poslovnih daril
Vinogradi
Vinorodni okoliš
Vinogradi
Klima in lega
Prodaja vin
Prodajalne Vinakoper
Izvoz
Spletna vinoteka
Vina
Istrske dobrote
Darilni paketi
Posebna ponudba
Doživetja
Ogledi kleti in degustacije
Najem
Pogostitve
Wineacademy
Klub Istrski Rubini
Vinska fontana
Novosti
Dogodki
Novice
Nagradna igra
Pridi varno domov
Show menu
Zakladi slovenske Istre Malvazija pozna trgatev
Letnik:
2015
Alkohol:
12.5 %
Sladkorna stopnja:
Polsladko
Sorta:
Malvazija
Vrsta tal:
eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka
Lega:
Labor, Debeli rtič – eocenski fliš, sestavljen iz plasti laporja in peščenjaka
Trgatev:
ročno obiranje grozdja, v plemeniti prezrelosti kot pozna trgatev, začetek oktobra
Predelava:
Po peclanju in drozganju je bila opravljena krajša hladna maceracija. Alkoholna fermentacija je potekala pri temperaturi 16° C. Ko je vino doseglo želeno alkoholno stopnjo, je bila fermentacija prekinjena s hlajenjem in filtracijo. Vino je zorelo delno v inoks sodih, delno pa v velikih hrastovih sodih do stekleničenja.
Potencial zorenja:
5 in več let
Barva:
Vino je bistro, z intenzivno zlato barvo s slamnatimi odtenki.
Vonj:
Intenzivna aroma rozin, medu, suhih marelic in hrušk se lepo prepleta z vonji po akacijevih cvetovih ter muškatnih in agrumskih notah.
Okus:
Vino tudi na okusu ne skriva svojega predikatnega značaja, v katerem se zrcali obilo sonca in plemenitost istrske malvazije. To prijetno polsladko vino nam ponuja široko paleto okusov sušenega sadja, ki se jim pridružuje prijeten okus mandlja in medu. Razigrana kislina okuse poveže v čudovito harmonijo.
Priporočilo k hrani:
Vino lahko ponudimo k sadnim sladicam, kot so jabolčna pita, hruškov zavitek, krostate in kroštule, lepo pa spremlja tudi sire s plemenito modro plesnijo.
Priložnosti:
Praznovanje, Romantična večerja, Darilo
Temperatura serviranja:
10–12 °C